Giggle in rood-met-witte-stippen

Hij was al weken bijna af, deze Giggle uit Homemade mini couture. Alleen die 13 aan te naaien knopen en bijbehorende knoopgaten, die bleven maar onderaan mijn to-do lijst bungelen…

Met het mooie weer van vorige week heb ik toch maar even doorgezet: een klein uurtje knoopjes naaien in de zon terwijl ik toch spelende kleuters in de gaten moest houden was best te doen.

Heerlijk dat hij nu af is! Het was een proefversie, om de maatvalling van het (maattabelloze… *echt, ik snap die logica nog steeds niet*) boek te testen. Voor een jurk voor de klasseavond heeft Anna haar oog namelijk op een ander model uit hetzelfde boek laten vallen.

Voor de ruim 10-jarige Anna vind ik “maat 10” eigenlijk te ruim. Gelukkig heeft dit model een ceintuur om een en ander te corrigeren. De lengte van de jurk is voor haar daarentegen prima.

De ceintuur maakte ik van met sierstiksels (en vlieseline) extra verstevigd witte katoen. Niet te breed, om het judoband-effect zo klein mogelijk te houden.

Anna vindt de strik echt vreselijk :-), maar gedoogde deze voor de fotoshoot. Als compromis gaan we binnenkort op zoek naar een witte riem. Iets stoerder, maar nog wel een beetje binnen de retro-stijl.

De haarband is een geleende van zuslief, voor het ultieme brave effect. De blote voeten maken het dan toch weer helemaal `Anna’.

Genoeg plaatjes! Meer was er met dit prutcameraatje niet uit te halen (en de Goede Camera is weer eens ter reparatie…) Bovendien waaide het en was het echt te koud voor deze jurk. Snel weer naar binnen om warme chocolademelk te drinken, wollen sokken te breien en winterjassen te naaien!

Duidelijk gevalletje “winter is coming`”.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Giggle in rood-met-witte-stippen

 1. Esther says:

  Wauw, super stijlvol!

 2. Omia says:

  Supermooi jurkje !
  ik had ‘homemade mini couture’ al eens bekeken en het niet direct iets naar mijn smaak beoordeeld ; maar dit is wel erg leuk.
  Eens kijken of ik deze jurk kan pinnen als voorbeeld.
  Hopelijk heb je er niets op tegen ?

 3. Mij says:

  Wat een super mooie jurk. Hij past erg goed bij je dochter. Nu wachten op het zonnetje! Groetjes, Mij

 4. MissFrodo says:

  Ik vind het een superleuk jurkje!

 5. deborah says:

  Anne mijn dochter zij gelijk gaan we die jurk morgen kopen mama? Erg mooi dus!

 6. Marianne says:

  wat een camera-pech steeds…balen… maar: jurkje is erg leuk geworden ;-)

 7. Aline says:

  Ondanks maattabelloosheid heb ik het boek nu toch wel op mijn verlanglijstje staan, wat een prachtjurkje heb je gemaakt!

 8. Omia says:

  Mag ik vragen of je de knoopbiezen verstevigd hebt ?
  In het boek is dat niet voorzien.

 9. Sas says:

  Ja, heb ik inderdaad wel gedaan! Het boek is erg * ehm * summier in de werkbeschrijving… succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *