Charlie-jurk met legging

Met nog maar een ruime week tot de Kids Clothes Week is het zaak de productie-snelheid alvast wat op te schroeven. Op een of andere manier lukte het me het afgelopen half jaar maar niet ouderwets op stoom te komen. Maar nu het school-werk-clubjes-gebeuren alweer anderhalve maand draait, het meeste moestuinwerk geweest is en de kinderen de afgelopen 2 maanden allemaal hun verjaardagen vierden, zou je toch denken dat het nu weer moet gaan lukken tijd en energie voor mijn hobby te vinden! (en zo niet, kunt u hier vrees ik binnenkort een enorme stoffen-uitverkoop verwachten… ;-) )

Deze jurk had ik in augustus al in mijn hoofd voor Lotta: een retro-achtig jurkje gebaseerd op het jongenspatroon Charlie. Met deze wedstrijd als stok achter de deur hoopte ik dat het de eerste van velen zou worden. Helaas, toen de wedstrijd al lang en breed voorbij was, lag de jurk hier nog steeds treurig half af te zijn…

jl1

Ondertussen is het bijna twee maanden en vele losgetornde naden later: maar hij is af. Met nog een legging (Ottobre 4/2012) op de koop toe.

jl5

De blauwe tricot is er volgens mij eentje uit de Farbenmix-collectie, de gestreepte komt van van hier.

jl3

Het jurkje is ongeveer maat 128, iets smaller dan het Charlie-patroon, een beetje getailleerd met een aangeknipte klokrok zoals bij dit Ottobre-patroon (eigenlijk heb ik dus alleen de kraag zoals in het originele patroon gelaten :-) ).

jl9

Om het grote vlak blauw wat te breken maakte ik een met kam-snaps sluitende ceintuur van de streepstof, dat links en rechts op de zijnaad vastgezet is in de taille. Het streepbeleg (dat akelig bleef omkrullen en zo steeds een lelijke bobbel gaf aan de binnenkant) plakte ik vast met dubbelklevend vlieseline. Hopelijk houdt dat ook in de was…

jl7

Ook al paste ze tussendoor braaf, foto’s op model zaten er vandaag (en morgen, en overmorgen…) helaas niet in. In het kader van de Kinderboekenweek schrijft Lotta (linksboven achter de pc) namelijk al dagenlang aan Een Boek Met Heel Veel Hoofdstukken En “Illustasies”. Prioriteiten mensen, prioriteiten! :-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Charlie-jurk met legging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *