Expelliarmus! (Sinterklaasproject 1)

Blijkbaar moest je iets meer Harry Potter-fanaat zijn dan gemiddeld om dit project als een Harry Potter kostuum in wording te herkennen… ik dacht nog wel dat het zwart, gecombineerd met donkerrood en de gele strepen op de achtergrond vette hints zouden zijn! :-)

hp1

Sinterklaasproject nummer 1 was dus een Griffindor-kostuum voor Lotta. Hij ging meteen aan en niet meer uit.

hp2

Het patroon tekende ik zelf, met inspiratie van onder andere hier en hier. Voor de stof gebruikte ik geen katoen maar een redelijk zware, doch soepel vallende kunstvezel die niet kreukt, zodat de mantel kon zwieren (essentieel element uiteraard) en mooi open zou vallen zodat de donkerrode voeringkant zichtbaar zou zijn.

images

De geplande sjaal verving ik toch maar door een stropdas, aangezien een sjaal binnen wel erg warm zou zijn (heel veel gouden bandjes op rood stikken…). Er was geen tijd meer voor een zoektocht naar een wit overhemdje, maar een grijs plooirokje lukte nog wel even snel (uit een afgedankte rok van mezelf). Het wapen is een combinatie “transferpapier”+“kleurenprinter”+“gouddraad”.

hp

En aangezien het een SCHOOL-kostuum is, ging hij vandaag weer aan, naar school (=logica van een 7-jarige). `… maar ik deed het gewaad wel even uit bij het knutselen’. Missie geslaagd. Accio pindakaas!

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Expelliarmus! (Sinterklaasproject 1)

  1. marianne says:

    GAAAAAAAAAFFFFF

  2. deborah says:

    Erg leuk en wat een blije dochter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *