Jazz-hands!!! (een sweater voor Anna)

De uitdaging: een warme Grote Meiden-trui voor Anna, model `sportief-doch-meisjesachtig’, met een knipoog naar de jaren tachtig en geïnspireerd op het fenomeen ballet-sweater.

1

Zo simpel als hij uiteindelijk is geworden heb ik er al met al een paar maanden over gedaan, om verschillende redenen. Eén van die redenen was het zelf moeten tekenen van het patroon. Keuzes, getwijfel, gepieker, wat moeilijk vind ik dat!

2

Het idee: kleine vleermuismouwen, strak heupstuk, lange strakke mouwboorden en een hele lichte off-the-shoulder-hals, zonder irritant `gesjor bij het dragen’.

3

Niet alleen het model was een flinke stap uit onze comfort-zone, ook de sweater-stof: grijs, oranje en bruine strepen die al ik-weet-niet-hoe-lang in mijn kast lagen te wachten. Dat het lang geleden is, weet ik doordat het halve metertjes bleken. De opgeknipte panden waren dan ook deels noodzaak: met 50 cm lange stukken kom ik er tegenwoordig niet meer voor Anna!

4

Ik wilde de naden eerst naar buiten leggen en onafgewerkt laten, maar dat werd te rommelig. Naar binnen dus, maar wel dubbeldoorgestikt (muv de zij- en mouwnaad). De hals kreeg een beleg, de onderranden van de mouwen en het heupstuk liet ik ruw en omgekruld.

5

Het is met stip de meest `grote-meisjes-achtige’ trui die ik ooit maakte!

collage

Binnen foto’s maken in januari, het is eigenlijk teveel gevraagd van onze camera(lens): de keuze is grofweg `platgeflitst’ of `bewogen’. We houden het er maar dat de blur het sportieve element van de trui extra benadrukt en dus volkomen zo bedoeld is. Bij deze. ;-)

6

Hoe leuk ze het poseren deze keer ook vond, zodra ik me even over de instellingen van de camera boog, gebeurde er toch steevast dit. Poseren-lezen: 0-1.

:-D

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Jazz-hands!!! (een sweater voor Anna)

 1. Ilse says:

  Leuke trui! En wat staat het model er mooi op, vooral op die eerste foto!!

 2. Monique says:

  Wat een geweldige leuke trui is dat geworden! Zou hem zo zelf aan doen!

 3. Mia says:

  Héél erg mooi !

 4. Dat de panden in delen zijn is wel een super effect met al die streepjes en stiksel!!

  Het is een geweldige trui geworden, zal ze graag dragen :-)

  Groetjes, Collie

 5. nanne says:

  zOMG, wat doet Anna daar modellig! mooie foto! (en ik moest best wel grinniken om die laatste. visual van een gefruste sas met camera en een lezende an :) )

 6. Hannah says:

  Dat is nu precies een shirt zoals mijn dochter hem ook graag zou willen. Al een tijdje gezocht, daarom een brutale vraag.
  Zou ik dat patroon van je kunnen krijgen? Per post ofzo..ik maak uiteraard de verzendkosten naar je over.

  Groetjes Han

 7. Sas says:

  Hallo Han,

  ik zou het je met liefde sturen… als ik het had. Ik tekende zelf wat, wat betekent dat het uiteindelijk een aan elkaar geplakte puinzooi van stukjes A4 was die daarna bij het oud papier zijn beland. Sorry! Maar: zo moeilijk is het niet. Als je van een bestaand passend patroon (of een goed passende trui die je platlegt) uitgaat, schets je zo de gewenste vorm mouwen aan het voor en achterpand. Die knip je dan De wijdte van de boorden meet je af op het kind (moeten mooi aansluiten), en de hals schets je iets wijder (maar minder diep) dan een standaard t-shirt. Echt, gewoon proberen!

 8. Hannah says:

  Dank, toch een beetje gaan pielen dus.
  Ga er een middag aan wijden.
  Aan de slag dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *