De wijze woorden van Dr. Baard

Toen Anna in augustus op controle was bij haar KNO-arts, vertelde ze hem dat ze zo opzag tegen de CITO eindtoets van groep 8. Dokter (en ook Dr.) Baard(*) sprak toen de wijze woorden: “Ach weet je, je moet maar denken: het is gewoon een toets! Met vragen, en daar geef jij dan een antwoord op. Dàt kun je wel, toch?” Sindsdien zijn dat hier in huis gevleugelde woorden geworden, in te zetten bij elk dreigend opkomend CITO-paniek-moment: een referentie naar Dr. Baard zet alles weer in het juiste perspectief.

Gewoon wat vragen. Met antwoorden. Niet meer, niet minder. Zoveel wijsheid verdient een kussentje!

DSC02278

(*) Nee, de goede man heet niet echt Dr. Baard, maar sinds augustus noemen we hem wel zo. We kennen hem al meer dan 10 jaar, zien hem meerdere keren per jaar, en in al die jaren was hij geen steek veranderd.
Tot afgelopen augustus. Want terwijl hij er maar over bleef doorgaan dat Anna er zo anders uitzag met haar (voor hem nieuwe) kortere kapsel, zaten wij hem met open mond en opkomende giechelbui vol ongeloof aan te kijken: hij had namelijk ineens een BAARD! Een niet te missen baard! Zo’n echte vreselijk hippe het-is-2013-en-ik-ben-een-man-rond-de-veertig-dus-baard baard!! Ja, Anna had inderdaad korter haar, helemaal mee eens, maar (!), maar (!), maar… (!)

Dat dus. Sindsdien: Dr. Baard. :-)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to De wijze woorden van Dr. Baard

  1. Omia says:

    Dokter Baard is een wijs man !

  2. Een hele wijze man! (en doktoren hebben gewoon bijnamen nodig om ze een minder eng te maken – onze kinderarts heette thuis gewoon”dokter Krullebol”)

  3. Nanne says:

    Niets zo leuk als een kussen met spreuk?

    Tevens +1 voor baard :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *