Bloemetjesvest (zonder bloemetjes)

Bijna elke week breng ik een avond door met de haaksters uit het dorp. Veel praten, veel haken, nog meer praten, koffie & wijn, praten, haken, praten… Heel gezellig dus, maar ze zijn er wel streng: het is een HAAKclub. Wil je erbij? Haken zal je! Heel af en toe lukt het me stiekem een stukje te breien (maar oh wee als iemand ineens het klik-klik opmerkt!). ;-)

Op een gegeven moment heb je wel genoeg applicaties-voor-ooit gehaakt, dus in het kader van “wat zal ik NU weer eens maken?!” maar eens de de flower cardigan geprobeerd. Maar dan zonder bloemetjes, en voor Lotta, dus een iets vergrote versie van “maat 5”.

zfl

De -nu nog loszittende- groene en rode knoopjes zijn hele oude Oilily-knoopjes die ik lang geleden ergens scoorde in de categorie “vast ooit leuk” .

detail

Het patroon werkt van de hals rondom naar beneden. Het kostte wel 3 pogingen om de hals naar mijn zin te krijgen (en ook onderweg haalde ik af en toe weer een stuk uit als de kleurenvolgorde niet naar mijn zin was), maar het was echt geen moeilijk vestje. Een aanrader dus!

det

Na het knoopjes aanzetten volgt een foto-op-model!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bloemetjesvest (zonder bloemetjes)

 1. Cisca says:

  Jaah leuk! Ik heb tegenwoordig ook een haakverslaving. Heerlijk rustgevend vind ik het.

 2. marianne says:

  Mooi! Wat ben jij toch altijd creatief!!! En geduldig! Na ooit gehaakt barbie jurkje ‘haakte ik al af’…

 3. Tineke says:

  Hoi, Ben al een tijdje aan het zoeken naar dit patroontje in het Nederlands. Kan het wel vinden maar dan in het Engels en mijn Engels en mijn haakkunst is niet zodanig dat ik mij daar mee kan redden. Mag ik je vragen of jij een Nederlands-telig patroontje heb en zo ja, wil je dit dan met mij delen? Vind het zo’n leuk vestje en knap dat jij je er zo mee hebt gered!

 4. Sas says:

  @Tineke: nee sorry, ik heb het niet in het NL. Toch is het geen moeilijk patroon, zou het niet lukken als je een vertaling van de haaktermen en steken ernaast legt? Iig: succes gewenst!

 5. Gerrie says:

  Hallo, wat een prachtig vest is dat, zou het graag voor mijn kleindochter willen maken, is daar een patroon van, in het engels zou ook wel mogen, heb net wat in het engels zitten haken vandaar dat mijn engels weer is opgehaald.Was een open vestje met een kort mouwtje.

 6. Sas says:

  @Gerrie: als je op de link in de tekst klikt, kom je op de site waar je het patroon gratis kunt downloaden: http://www.ravelry.com/dl/vendula-maderska-designs/224726?filename=Flower_cardigan_February_final.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *