Het Argggh!-project

Het zou een winterjas voor Anna worden, geïnspireerd op deze van Spiegelstikels. Door het fenomeen “life is what happens while you are busy making other plans” werd dat al uitgesteld tot een voorjaars-tussenseizoens-jas. *argh-moment 1*

DSC03506

Stofonderhandelingen waren kort maar krachtig: de snelste en vreedzaamste oplossing bleek het kind in kwestie de vrije hand op een stoffensite te geven. Resultaat: geen ingetogen stoere romantiek, maar uitbundig blauw met bloemen en kleur.

DSC03520

De zoektocht naar een basispatroon (met juiste maat, model en beschrijving) zorgde voor argh-moment 2 (en 3, en 4). Uiteindelijk werd het een combinatie van 3 patronen (goed voor argh-momenten 6 tot en met 31 tijdens het naaiproces).

DSC03540

Het inzetten (en uithalen, en aanpassen van de hals, weer inzetten, weer uithalen, wéér inzetten) van de rits zorgde voor het laatste stukje argggh-factor, en nóg meer vertraging.

DSC03528

Het resultaat: een mwah-jas (de hals en kraag zijn nog steeds niet naar mijn zin, maar ik weiger er langer iets aan te doen) met argh-associaties.

DSC03577

Vrolijk is hij wel, maar voorlopig kan ik dus even geen jas meer zien… snel door naar een volgend project!

DSC03609

DSC03603

DSC03610

Patroon: een combinatie van de pilotenjas van hier en diverse Ottobre-jacket patronenStof: Hilco Campan streep-tricot van Kleurenmix, Oilily-achtige bloemenkatoen en een stevige aquablauwe jersey als voering
Details: fluo-groene paspel én twee paspelzakken!
Rits: praat me d’r niet van
Maat: iets rond de 158

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Het Argggh!-project

 1. Aline says:

  Zóóó herkenbaar, dit soort verhalen bij projecten. (Dat is bedoeld als hart onder de riem en werkt gelijk geruststellend voor mijzelf ;) ) Uiteindelijk is het allerbelangrijkste of dochter de jas graag en met plezier en trots draagt, dat doet langzaamaan argh-jes wel verdwijnen, ook al zie je zelf alle onvolkomenheden nog steeds. Ik vind m leuk geworden. Dapper ook dat je hebt doorgezet!

 2. Snel vergeten die Argghh associatie en door naar een volgend project.
  Het is toch een vlot en fleurig jackje geworden!

 3. Ik nomineerde je voor een Liebster Award!
  Benieuwd? Kijk even op mijn blog…

 4. MultiVroon says:

  Wat een leuk jasje zo, met die voering en boorden!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *