Meer nostalgie

In de grote hal van het ziekenhuis waar ik werk is een kleine bibliotheek, waar altijd een rek afgeschreven boeken staat. Moeilijk om langs te lopen zonder even te snuffelen… en kijk wat ik daar zomaar voor 1 euro scoorde!

charmanteetchica

Een “Charmante et chic” van zomer 1948. Helaas ontbreekt het raderblad, maar de platen zijn er niet minder prachtig om.

DSC_0062

… en de teksten nog geweldiger (bij het jurkje links):

“Eenvoudige, jeugdige namiddagjapon van lingeriestof. De blouse is doorgeknoopt. Pas en manchetten met stiksel. Ben. stof voor 96 cm bovenw.: 3.5 meter van 90 cm breed”

DSC_0061

Ook in de zomer heb je natuurlijk een geklede damesjas, “sportieve swagger” (het staat er echt! Jas helemaal links), of “moderne vingertip” (op de rechterpagina) nodig. Zelfs in die kortste jasjes gaan nog twee en een halve meter (van 1.40 breed) aan stof!

DSC_0063

Naast pagina’s avondjaponnen, bruidsjaponnen, tweedelige mantelpakjes en nog veel meer “jeugdige” japonnen En de moderne vrouw in 1948 maakt natuurlijk ook haar eigen sportkleding: broekrokken, tennispakjes (het lichtblauwe en lichtgroene) en zelfs een (… bruine…) sportjapon. Met wandelstok en opgerolde kniekousen.

DSC_0060

Genieten.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Meer nostalgie

  1. marianne says:

    krijg je die smalle taille erbij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *