Jazz-pants…

Deze hele week kregen Lotta en Anna elke dag dansles bij Summerdance Groningen in alle mogelijke dansstijlen: van klassiek tot breakdance, modern tot tap, jazz tot hiphop-soul-urban. Lotta is op haar eigen balletschool nog niet oud genoeg om jazz ballet-lessen te mogen volgen (nog 4 weken, dan is ze eindelijk acht!), dus danst alleen nog maar klassiek. Dat betekent dat haar dansgarderobe beperkt is tot de categorie “roze&rokjes”.

De hoogste tijd dus voor Een Echte Jazz (urban-soul-repertoire-modern-hiphop-show-breakdance) Broek!

DSC_0641

Op nadrukkelijk verzoek van de danseres in kwestie werd hij wijd, maar niet té, en dan strak van onderen, zodat je hem tot onder je knieën kan optrekken, maar dan ook weer niet zó lang dat hij daarna als een knickerbocker over je kuiten hangt…. kortom: het had zo simpel kunnen zijn, maar kostte nog wel wat passessies voor hij precies zo was als Lotta bedoelde.

DSC_0570

Als basispatroon nam ik de jongensjoggingbroek uit de lente 2014 Ottobre, maakte hem iets smaller, korter, met iets bredere boorden, dubbel elastiek en zonder zakken. Eigenlijk dus compleet anders ;-)

DSC_0572

De eerste dag met vreemde juffen en vreemde kinderen in een vreemde sportzaal was toch nog even erg spannend.

DSC_0609

Maar een maal dansend kwam alles goed. De broek is vier dagen lang non-stop aangebleven. Alleen bij de klassieke lessen werd hij even vervangen door een roze maillotje.

DSC_0627

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *