Voorschotje op de kou

Gehaakt! Van Melissa’s Scheepjes Stonewashed met behulp van het neat-ripple-pattern van Lucy: een soortement van “regenboog”-sjaal.

DSC05036

Stonewashed is een katoenmengsel, waardoor de sjaal bij lange na niet zo stug is geworden als hij met puur katoen zou zijn. Ik heb hem braaf helemaal nat gemaakt en laten drogen (“blocken” op z’n Brits, maar hoe noem je zoiets in het Nederlands?), waardoor hij prachtig plat is geworden.

DSC05026

Jemig, wat is een sjaal eigenlijk lang *saaaaaaaaaaaaaaaaai!* Dat is, als je hem lang genoeg wilt maken om hem royaal twee keer om je nek te kunnen slaan én nog aardige hang-eindjes over wilt houden. Het haken leek eindeloos te duren… Maar: hij is af. Al een tijdje, want geen betere motivatie om een saai project snel af te maken dan een Nieuw Leuk Project waarvoor je het garen al in huis hebt ;-)

DSC05030

De zachte gemeleerde kleuren staan echt niet bij mijn knalrode winterjas. Echt errug vervelend, want nu MOET ik wel een nieuwe. Afzien! ;-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Voorschotje op de kou

  1. Mariette says:

    Ooooo, prachtig zeg. Ik kon dit garen ook niet weerstaan in de winkel, heb een paar bolletjes blauw gekocht. En…ga je die winterjas ook zelf maken?

  2. MultiVroon says:

    Naaien toch zeker? Die jas? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *