Stenzo met een randje Soft Cactus

Herkenbaar? Anna heeft dringend nieuwe broeken nodig. Er ligt nog een lap rozen-jeans die ze erg mooi vindt voor dat doel klaar. Lotta heeft behoefte aan leggings (een van de weinige kledingstukken die niet van zus op zus overgaan vanwege hevige slijtage). Beide kunnen wel wat lange mouwen shirts gebruiken, of alvast wat warmers voor in de winter. Voor mezelf ligt er nog een half-af gemaakt bloesje, ergens. Voor Melissa knipte ik vorige week nog twee Louisa-jurkjes.

Dus… naaien we een jurkje voor Lotta. Want, nou ja. Dáárom.

DSC05221

Een makkelijk jurkje uit tricot (bovenlijfje) en katoen (rok).

DSC05243

De rok is een Stenzo die Lotta vorig jaar al eens uitzocht, afgebiesd met een stukje Soft Cactus. Leuk detail van het patroon: de garneerrand vormt van voren een fijn biesje onderaan de rok, en van binnen is je rok netjes afgewerkt. ALs bonus valt hij nog mooier ook door het extra gewicht.

DSC05235

Fotograferen met deze stofkleuren valt niet mee: de rood-donkerrode gestreepte tricot ontregeld de kleurbalans zodanig dat de rokkleuren niet meer zo warm op de foto te krijgen zijn als ze eigenlijk zijn. Tel daar een hieper-de-piep model in het schemerdonker bij op en een beetje scherpe foto’s kun je verder wel vergeten. Vrolijk zijn ze daarentegen wel ;-)

DSC05281

DSC05278

DSC05267

DSC05265

DSC05258

DSC05257

DSC05253

DSC05250

Zucht. Laten we in ieder geval maar concluderen dat hij lekker zit, de nieuwe jurk. Ik naaide een maat kleiner dan normaal (128) voor Lotta, en verlengde de rok, het lijfje en de mouwen iets. Zelfs dan valt het jurkje nog flink ruim, zoals het model ook voorschrijft.

Als toetje: maar liefst één brave foto uit de sessie van tientallen.

DSC05268

Patroon: Ottobre 2014-1 jurk nummer 25.
Stof: onbekende tricot, Stenzo-katoen met vogels en Soft Cactus.
Maat: een verlengde 128.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Stenzo met een randje Soft Cactus

  1. Aline says:

    als ik zo naar de foto’s kijk had ze vooral een jurkje nodig. Dit jurkje, meer specifiek. Leuk is ie, ik vind het zoomdetail geweldig (en ja, zeeeeer herkenbaar ;) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *