Sweaterjurk voor Lotta

Lotta sloeg een klas over en zit dit jaar daardoor nogal abrupt en `ineens’ in de bovenbouw: de klas met de groepen 6-7-8. Bij de meiden daar blijken zaken als “stijl”, “look”, “mode” ineens veel meer te leven. Met voor Lotta bijbehorende nieuwe dilemma’s als: wat is eigenlijk mode? Waarom is iets stoer? Wat vind ik zelf mooi? Op wie wil ik op lijken? Niet niks voor een acht-jarige die zich ook ineens erg bewust is dat (en hoe) anderen naar je kijken…

Lang verhaal kort: “iedereen” heeft er stoere rechte jurken die op een trui lijken, aldus Lotta (lees: het meisje uit groep zeven dat de toon zet heeft er waarschijnlijk eentje ;-) ). Of ik er ook zo een kon maken. Tuurlijk!

Ottobre to the rescue! In dat blad lukt het me elke keer om in patronen die ik bij het ontvangen van het blad geen blik waardig acht (saai, raar model, gekke foto) een jaar (of wat) later toch ineens leuke mogelijkheden te zien. Voor een stoere sweaterjurk bleek de Pentagram-Hoody uit 4/2013 heel geschikt. Op verzoek van de draagster dan wel zonder capuchon. En ook zonder zak. En `ja!’-met bloemetjessweaterstof, stoer-grijs maar ook graag vrolijk oranje.

En zo werd het toch nog een echte Lotta-jurk. Op de middag van eerste kerstdag scheen de zon prachtig op het schoolplein en kon hij -hartje winter- nog vrolijk op de foto ook!

j6Een tikje ruim, maar warm en zacht. En volgens Lotta precies goed voor de bovenbouw. :-)

j1

j11j4

 

j2

j3

j8j9j7

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Sweaterjurk voor Lotta

  1. Andrea says:

    Erg mooi jurkje!! Grappig, ik had precies uit dezelfde Ottobre trui een jurk voor mijn dochter gemaakt, maar dan noch gecombineerd met een rokje (no 35 uit 3/2013) uit de Ottobre. Vind ik ook al stoer. Helaas hab ik die jurk nog niet gebloogt, maar misschien kan je het hier zien:
    https://www.facebook.com/Naaikamertje/photos/pcb.560716707362365/560716690695700/?type=1&theater
    Groetjes, Andrea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *