Jawel, een overhemd, een echte!

Van het ene uiterste (zonder nadenken, plannen en meten een jurk naaien) naar het andere: een van de meest technische projecten mogelijk: een overhemd. Een echte, en al heel lang geleden beloofd toen de “Mannenmode-bijlage” bij de Knipmode zat in april jl.

DSC_2727

Dat was blijkbaar té lang geleden. Om de regel staat in de `werk’-beschrijving: Naai X. Wil je weten hoe: zoek op onze site. Maar daar was natuurlijk geen enkel spoor van een werkbeschrijving meer te vinden. En in de algemene tips-and-trucs-bestanden die er wél stonden, stond dan bijvoorbeeld nét weer niet het juiste manchetsplit beschreven. Waardeloos dus. Als in: ik weet weer helemaal waarom ik zo’n fan van Ottobre ben. En van Burda. Oliver +S. Farbenmix. En van … [vult u maar aan!]

Gelukkig ben ik zelf ondertussen handig genoeg geworden om zonder adequate werkbeschrijving (maar met hulp van het wereldwijde web) een overhemd in elkaar te zetten. Voilà! Een overhemd! Een echte! (op deze foto nog zonder kraagknoopjes zie ik nu :-) )

DSC_2766

DSC07434

Met mouwen met manchetten en mouwsplit. Alles d’r op en d’r aan!

DSC07443

In totaal 14 knopen en knoopjes. In een heel mooi soepel vallende dunne denim, met zilvergrijs garen doorgestikt.

DSC07446

En voor wie heel, heel goed kijkt: een ienieminie kleuraccentje. ORANJE! Want jemig, wat is dat kleursgewijs saai naaien ;-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Jawel, een overhemd, een echte!

 1. marianne says:

  En de grote vraag… voor wie? Manlief, zoonlief?

 2. Judith says:

  Wow!

 3. Aline says:

  Ik ben diep, diep onder de indruk.

 4. Marjolein says:

  Onvoorstelbaar knap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *