Nog meer balletkostuums

Nadat ik de kilometers gepailletteerde tule aan een ander kostuumgroepslid had overgedragen, lag er een andere rood-gouden klus: slipjassen voor de jazzballetgroep van Anna, die in de uitvoering “liftboys” uitbeelden.

4

Een vrij simpel patroon, dat we na twee proefversies wel uitgevogeld hadden.

DSC_3446

Daarna begon de echte klus: voor elk van de zeventien meisjes een jas op maat maken. Dwz: elk was gemeten en onderverdeeld in categorieën: “gemiddeld”, “tikje langer”, “tikje korter”, “tikje smaller’. Anna (uit de categorie “tikje langer’) past hier de “gemiddelde” variant even door.

1

En na het knippen: de kilometers naaien. En afwerken (want rafelstof). En voorzichtig strijken (want geen katoen dus soepel, maar eigenwijs vallend). Eigenlijk ging het dankzij de geweldige organisatie en administratie van de kostuumgroep best heel soepel: elk meisje haar eigen zakje met geknipte panden, maten en bijbehorende fournituren. Pas bij nummer zeventiennam de automatische piloot toch nog even teveel het stuur over…

2

Kuch. Duidelijk gevalletje “tornmesje”…

3

Maar ook dat kwam goed en na enkele avonden “haakjes aanzetten” was de klus geklaard. Man man man, wat ga ik in de schouwburg keihard ziten genieten van die zeventien liftboymeisjes!!! :-)

Ondertussen was de grote kostuumuitgifte ook al geweest en kon ik voor de 4 andere dansjes van Lotta en Anna aan de bak. Gelukkig maar één exemplaar per kostuumsoort, én het leeuwendeel van de kostuums was al voorgemaakt of geknipt door de kostuumgroep. Zoals daar is:

DSC_0023_1

… “de beestjes”…

DSC_0048_1b

DSC_0105

… en een tutu voor Lotta’s tweede klassieke groep. Voor Anna’s klassieke groepen was er een kant-en-klare tulen jurk (met dank aan H&M) en een simpele kanten koningsblauwe rok. Easy peasy. En nu maar verheugen :-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nog meer balletkostuums

  1. marianne says:

    ONGELOOFLIJK!
    Wat een werk. Ik hoefde gelukkig niets te maken voor Jasmijns balletvoorstelling. Had ook niet gekund, want zonder jou bak ik er tenslotte niks van

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *