Een roze-blauwe Cargo Duffle voor balletles

Lotta kan wel een nieuwe ballettas gebruiken: deze doen het nog prima, maar de pakjes, schoentjes en accessoires nodig voor meerdere balletlessen per week passen er eigenlijk allang niet meer goed in. Tijd voor een ruimer exemplaar dus!

Ik had precies een etmaal om een tas te vinden die ruim genoeg was (maar niet té), goed open te ritsen zodat alles makkelijk vindbaar is en met mogelijkheden voor extra vakjes en handigheidjes. Het moest te maken zijn met wat ik in huis had aan stof en fournituren, en een direct downloadbaar patroon hebben. Enter: the Cargo Duffle!

DSC08996

Een gratis patroon van Noodlehead, waarvan online al heel veel voorbeelden te vinden zijn.

DSC09037Ik koos ervoor de tas helemaal te voeren, voor een nette binnenafwerking (en omdat het me minstens zoveel werk leek om alle naden met band af te moeten werken zoals het originele patroon voorschreef).

DSC08997De ritsen-op-de-meter van Kleurenmix waarvan ik altijd wel een paar op voorraad heb bleken weer eens een uitkomst. Deze petrolkleurige deed het prima bij het restje roze Cakewalk-stof van de tas en was nog meer dan lang genoeg.

DSC09001

Het restje Cakewalkbloemetjes blijk ik al vijf jaar te hebben bewaard: hier gebruikte ik hem voor Lotta’s peuterbroekje!

DSC09002

Ben na al die jaren nog steeds een beetje verliefd op het stofje :-) hier gecombineerd met knalblauwe jeansstof en een beetje van deze stof (Hilco?). Voor de schouderbanden gebruikte ik nog extra versteviging van de ripsbanden.

DSC09005Voor de kleine niet-kwijt-te-raken-haarfrutseltjes een ritszakje in de voering…

DSC09016… en een handig fietssleutel-klikpunt. Die vond Lotta nog wel het mooist ;-)

DSC09027Het deel waaraan de tas zijn naam ontleent: de cargozakken op de voorkant. Voor elke teenbeschermer één! ;-)

Het naaien was nog een hele precisieklus, die ver na middernacht duurde.

DSC08977Ik was nog even bang dat hij te kleine-meisjes-achtig zoet zou zijn (en daarmee niet een paar jaar (jazz/modern) ballet mee zou gaan, maar dat viel alleszins mee. De jarige ballet-Jet was er reuzeblij mee!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Een roze-blauwe Cargo Duffle voor balletles

  1. Ilse says:

    Hij is dan ook heel erg mooi geworden! En wat een leuke flashback naar kleine, blije Lotta :-)

  2. Wat een super tas! Vol met uitgedachte details, zoals het hartje aan de rits.
    Héél mooi.

  3. marianne says:

    WOW! prachtig (en natuurlijk heb ik op alle linkjes geklikt: leuk leuk leuk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *