De winterramp en een waarschuwing (Burda blouse)

Op de stof was ik direct verliefd: de zwarte Bye bye birdie van Atelier Brunette.

det2

Hele zachte, soepele katoen. Perfect voor een mooie blouse. Deze bijvoorbeeld:

burda

In de Burda omschreven als “elegant” en met “…smalle snit”. Snelle controle met het model op de foto: strak heupdeel, licht bloezend voorpand, aparte hals: check! Precies wat ik zocht. En toen ging het mis.

* Er ging natuurlijk -los van deze blouse, heel los- sowieso al heel veel mis in en vanaf september. Dit project was ik vlak ervoor begonnen. In november tegen beter weten in weer opgepakt, en tot een paar weken geleden bleef ik er af en aan mee worstelen. Het moest af! Ik moest het kunnen! Hij mocht niet winnen! Af issie. Maar hoe…? Het hele ding staat daarmee symbool voor die hele periode. Sowieso geen aanbeveling ;-) *

Wat ging er mis? Het is niet goed meer terug te halen. Het belangrijkste punt: het model is gewoon níet strak op de heupen, en kan daarmee nooit bloezen. Iets wat ik nu wel zie: hetzelfde patroon wordt in het blad ook voor jurken gebruikt, waarbij de laagste punt van de V op het breedste deel van de heupen komt, en daar losjes om de heupen hangt. In deze blouse wordt de heupband glad aan het bovenstuk op dat punt vastgezet: dat kan nooit ineens wél glad zitten zoals bij het model op de foto! Weer wat geleerd: volgende keer beter controleren, en vooral: nooit op de foto afgaan.

Jammer, want gelooft u me (ik dacht dat ik er een foto van had, maar blijkbaar niet): het is een hobbezak als je hem los laat hangen. Gelukkig zag ik in een ander blad de grote truc om vormeloze modellen op de foto een getailleerde en daarmee flatterende vorm te geven: the good old veiligheidsspeld! Zoals hier goed (en waarschijnlijk per ongeluk!?!) te zien op deze foto bij dit roze vestje uit La Maison Victor:

lmv

Maar wat de modebladen kunnen, kunnen mijn wasknijpers ook:

kn

Voilà! Een mooi bloezende blouse met smalle snit:

kn4

Dat is, zolang je alleen van voren foto’s neemt natuurlijk ;-)

kn3

En dan is natuurlijk ook nog de oplossing: “prop maar in je rok”. Beetje jammer van de heupband-met-blinde-rits (die me zoveel werk heeft gekost…), maar wel een goed draagbare oplossing:

in4

in3

in1

Tot zover. Nu gaat ‘ie eerst maar eens een tijdje ver achterin de kast. Tijd voor lentespul!

Patroon: Burda Easy HW/2014
Stof: de zwarte Bye bye birdie van Atelier Brunette.
Maat 38.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De winterramp en een waarschuwing (Burda blouse)

  1. marianne says:

    Ik vind die wasknijper reuze decoratief ;-)
    Ooit wordt dat mode en dan was jij mooi wel trendsetter!
    xxx
    tot gauw!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *