Het blauwe jurkje

Als we ons vrolijk voelen, dragen we automatisch meer rokken en jurken. Met deze correlatie in ons achterhoofd, en in de hoop ook ergens een causaal verband af te dwingen, bedachten Anna en ik voor deze maand het omgekeerde: laten we eens beginnen met (alleen maar) rokken en jurken te dragen. Baat het niet…

Als je eenmaal begonnen bent, went het al snel en voor je het weet mis je je spijkerbroeken amper. Je komt er wel achter hoe veel (weinig) jurken en rokken je eigenlijk hebt! Een extra jurk voor Anna dus.

j3

Ik gebruikte het patroon van het jurkje van de cover van Ottobre 13/2 voor Anna:

kansi

Simpel, en precies wat Anna wilde.

j6

Een overzichtelijk model: beetje wijd (iig in maat 34 voor Anna) lijfje, driekwart strakke mouwen en een aangerimpelde wijde rok.

j4

j2

De rok begon eigenlijk pas op de heup, maar dat vond Anna niet mooi. Gelukkig was het geheel nog zo lang voor haar, dat er met gemak een tiental centimeters van het lijfje afgeknipt kon zonder dat het jurkje te kort werd.

j1

De stof is een mooie zware en tegelijkertijd heel soepele tricot van Fragile (bij MonDepot), die hier heel geschikt voor was. Minder tevreden ben ik over de hals: het bandje heb ik er in mijn angst dat het zou lubberen (‘t is toch een flink gewicht dat eraan hangt) iets te strak aangezet.

j7

Kniesoor die daarop let bij het rondjes draaien natuurlijk ;-)

z

Voorlopig nog het beste draagbaar met een lekker warm vest eroverheen!

j5

Patroon: jurk nr 1 van Ottobre 2013/2 .
Stof: Fragile tricot van Mon Depot.
Maat: 34 (verkleind).

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Het blauwe jurkje

  1. Ilse says:

    Ooooh, mooi blauw! Staat haar erg goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *