Zeg Paarskapje waar ga je henen…

Dit is echt `naaien buiten mijn comfort-zone’: PAARS. Maar als je een kleur maar vaak genoeg gebruikt ziet, went het vanzelf. En met genoeg rood gecombineerd, wordt alles mooi! :-D

Voor Lotta: een tricot-rozen-setje (shirt met legging) en een paarse Roodkapje-Amelie van nicky velours met capuchon. Samen te dragen voor een combinatie in de categorie `kakelbont’, of los van elkaar te combineren met effen kledingstukken. De kleuren van de foto’s zijn waardeloos helaas (het velours, de tricots en de bandjes reflecteren allemaal anders zodat niets is wat het lijkt), maar geven toch een beetje een beeld:

Het shirt heeft een grijze rozenachterkant, zodat hij straks ook goed past bij de roze-grijze rok die nog in de planning staat.

De Amelie is versierd met roze gestippelde, Roodkapje- en rood satijnenbandjes. Jammergenoeg valt hij bij de zoom hierdoor niet zo soepel als ik zou willen… :-( Volgende keer iets minder band.

De hele combinatie:

set

En op het tafelmodel: (‘t is net een pyjama zo zonder jurk/rok!)

setlot

Als je op tafel (/stoel/koelbox/…) staat, ben je jarig, dus: hoera!!!

lotset2

Maar het is de dag na Sinterklaas, dus weinig tijd voor poseren. Gespeeld moet er worden!

De zwart velours Roodkapje-applicatie heb ik op rood vilt gestreken. Zo komen de silhouetten het mooist uit.

Tot slot nog een closeup van de Roodkapjes en wolven. Deze twee foto’s geven de kleuren nog het beste weer. Zo mooi kan paars (met rood-roze) dus zijn! ;-)

bandje

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Zeg Paarskapje waar ga je henen…

 1. Marianne says:

  Wat weer vrolijk allemaal…misschien nu zo na mn fotografie cursus tijd voor een cursus Kinderkleding naaien? Nooit te oud om te leren (maar wel te ongeduldig om rustig iets te naaien, ben ik bang).

 2. Nanne says:

  Het duurde heel lang voordat ik de roodkapje ‘zag’ .. ik probeerde iets in het rood te zien in plaats van in het zwarte ;) …. heeft vast met kruipen te maken :)

 3. Marianne says:

  Al een maand niet genaaid? Of alleen een maand niet de creaties opde weblog gezet?

 4. Sas says:

  Jawel, jawel: wel (wat) genaaid, maar nog geen tijd gehad om te posten. Binnenkort!

 5. Charlie says:

  Hallo,
  Ik zag Roodkapje op je site. Ik heb hem jaren geleden opgeslagen op mijn pc (als kleine afbeelding). Toen ik Farbenmix vroeg of ze nog te koop waren (ook de andere sprookjes) mailden ze dat ze geen zaken meer deden met de ontwerpster. Dood spoor dus… Ik heb nu sinds kort een borduurmachine en heb het kleine plaatje omgezet naar een borduurbestand. Heel veel werk en het resultaat is nooit zo mooi te krijgen als het origineel. Zou je me verder kunnen helpen? Kun je me de site van de ontwerpster mailen? Ken je de andere sprookjes silhouetten ook?
  Ik hoop van je te horen. Zou het leuk vinden deze felbegeerde afbeeldingen op m’n nieuwe machine te kunnen borduren.
  Mocht je ze zelf op je pc hebben en ze evt willen ruilen voor andere bestanden….
  Ik hoop van je te horen.
  Met vriendelijke groet, Charlie.

 6. Sas says:

  Hallo Charlie,
  helaas, ik kan je niet verder helpen. Ik heb de applicatie (het is dus geen borduurapplicatie, maar een velours-strijkapplicatie) van iemand overgenomen, niet gekocht bij een officieel verkooppunt dus. Succes met de zoektocht!
  Groet,
  Sacha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *