Zon! De ananasjurk

jj9

Net op tijd klaar voor het mooie weer van afgelopen week: deze zonnige zomerjurk voor Lotta.

jj1

De wens: een jurk met kanten rok, zonder mouwen, van tricot. Geel, zodat hij ook eventueel ingezet kon worden voor haar rol als de ananas-verkopende Anna in de eindmusical van de bovenbouw straks in juli. Efficiëntie, mensen!

jj4

Na lang zoeken besloot ik tot het patroon van de feestjurk nummer 25 uit Ottobre 2010/3. Een simpel lijfje met in het achterpand een blinde rits tot in de wijd klokkende rok.

jj2

Omdat Lotta langer en dunner uitvalt dan de maattabel, verlengde ik een maat 128 tot maat 140. De rok is ook van tricot, met een extra een laag kant.

j8

Omdat ik het model niet sportief genoeg vond voor biezen, werkte ik de zomen van het lijfje aan de binnenkant biais-gewijs af met het gele tricot.

j7

Eigenlijk vond ze hem nog steeds “te losjes” in de taille. Maar met de zomer in het vooruitzicht kon ik haar overtuigen dat dit veel luchtiger (en dus fijner! Vakantie in Italië…) zou zitten dan een strakker model.

j5

Nadat we hem ook nog eens een ruime tien centimeter korter dan het patroon maakte, werd ‘ie uiteindelijk helemaal goedgekeurd. En (na korte -watgaatiedereenvinden- -iedereendraagtgrijsenzwart-) aarzeling) direct gedragen!

j12

Patroon: feestjurk nummer 25 van Ottobre 2010/3 .
Stof: Geel kant en gele tricot van Strass.
Maat: 128, bovenlijf verlengd tot 140.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Zon! De ananasjurk

  1. Ilse says:

    Vrolijk hoor! En goed zwierig zo te zien. Mooi ook die stoere tattoo erbij ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *