Les Parisiènnes

Het is een leuke uitdaging te mogen blijven naaien voor de (pre-)pubers hier in huis. De tijd dat “roze” of “veel kleur” genoeg was, is voorgoed voorbij. Zodra er dan dus één enthousiast doet over een stofje, is het zaak direct toe te slaan.

f2

Anna wilde deze “meisjes in Parijs” van Stenzo. Het is een jersey die in vele varianten verkrijgbaar is, maar het moest echt precies deze zijn: het mintkleurige panel, met huisjes en hondjes.

f1

Na flink zoeken lukte het een stuk te bemachtigen. Nog een leuke puzzel om uit zo’n panelstof een jurkje te krijgen! Erg wijd kon hij in ieder geval niet worden.

f3

Het patroon is losjes gebaseerd op een van Anna’s truitjes, verlengd met een tot lichte A-lijn uitlopend rokje.

det

Veel ingewikkelder dan een doorsnee t-shirtje naaien wordt het dan niet. Wel extra spannend: eigen patroon, weinig stof ter beschikking, en dan ook nog eens stof die lastig te verkrijgen is. Ik naai niet graag zonder back-up-plan!

cl2

Diep ademhalen, drie keer meten, een keer knippen, wat extra pas-sessies om de taille en mouwinzet precies pas te krijgen en een zondagmiddag later is er een jurk (eigenlijk: een minder dan twee uurtjes tijd. Want in de tussentijd moesten er voortdurend toetsen overhoord, wiskunde uitgelegd en het componeren van een boekbespreking begeleid).

DSC00404

Zelfs de fotosessie lukte nog op deze middag! In Franse sferen, dus met slordige-knot, zwarte ballerina-flatjes en een grote zonnebril.

zij

Daarna sloeg de hilariteit toe. Blijkbaar zijn mijn fotopose-aanwijzingen ontzettend grappig…

hil

Le départ de la Parisiènne avec attitude.

eind

Patroon: eigen ontwerp.
Stof: Mintkleurig Stenzo jersey-panel “Meisjes in Parijs”..
Maat: XS.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Les Parisiènnes

  1. Marjolein says:

    Mooi, heel mooi!!
    Wat een ontzettend leuke stof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *