Baby-schattigheid

Kerstvakantie! Na de afgelopen maanden die te vol waren met werken, verbouwen, zorgen en sociale verplichtingen een mooi moment voor… een zware verkoudheid met keelpijn en hoesten. Maar -zoals een niet nader te noemen professor eens schertsend zei: “… met een keelontsteking kun je toch nog prima tiepen!?” (omg. juist. ahum): ook een mooi moment om de foto’s eens van de diverse camera’s te halen.

En wat blijkt? Ik had blijkbaar tóch ook nog iets genaaid, zo vlak voordat de verbouwing vier weken lang ons huis (inclusief de naai-/studeerkamer waar de verwarmingsketel is en het nieuwe badkamerventilatiekanaal door moest lopen) in beslag nam: een klein babyjasje voor de kersverse zoon van Lotta’s viooljuf.

Het model komt uit Ottobre 2012/4, en zou in principe omkeerbaar zijn als ik Kamsnaps had gebruikt. Maar na weer een heel rijtje Kamsnap-pogingen op een proeflap zag ik daar vanaf. Knoopsgaten maken is ook niet zonder risico, maar heeft hogere slagingskans dan Kamsnaps (die vaak ook nog eens in het gebruik stuk gaan). Kleine houten knoopjes dus.

Omkeerbaar, dus alle randen afgewerkt met zelfgemaakt tricot biaisband. Het voordeel is nu, dat het jasje ook van binnen glad en netjes jasje is. De voorgeschreven zakjes liet ik weg, vanwege de al zo drukke print.

Juf houdt van kleur volgens Lotta en Lotta houdt van panda’s, dus werden het -na lang overleg en peinzen- kleurig gevoerde panda’s. De buitenkant is stevige sweaterstof, de binnenkant zachte (Farbenmix) tricot. Omdat het maatje “liggen in de kinderwagen” is, leek dat warm genoeg.

Wat is dat kleine spul naaien toch leuk! Had het kraam bezoek niet al gepland gestaan, hadden we nog -tig andere kleurige kleertjes gefabriceerd…

Patroon: omkeerbaar babyjasje Pikku Lapanen uit Ottobre 2012/4.
Stof: gestreepte Farbenmix tricot, restje groene boordstof en pandasweaterstof van lokale stoffenboer.
Maat: 68.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Baby-schattigheid

  1. Prachtig. Perfect voor die schattige baby

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *