Uit de categorie: knuffelzacht en warm

Terwijl in de winkels de voorjaarscollecties al hangen (of iig: online te bestellen zijn…), gaan we hier nog even door met het uitbreiden van de wintergarderobe. Het is zo koud, dat de geplande projecten (een rokje voor mezelf, rokjes en een jurk voor Lotta, een nieuwe jas voor Anna, …) nog even blijven liggen: er moeten warme truien komen. En snel, zodat we er nog even profijt van kunnen hebben! Voor t-shirts-met-lange-mouwen is het nu echt geen weer.

Een dag werk, een lap winterfleece en een stuk velours later zijn de meisjes samen 3 truien rijker: allereerst voor Anna de welbekende Antonia, maar nu uit warme stretch-velours. Ik had er een lekker zachte col op bedacht, maar die werd maar ternauwernood goedgekeurd. Gelukkig kon ik de trui met diverse applicaties zodanig vrolijk versieren, dat hij alsnog door de keuring kwam. *pfieuw*

Ook voor Anna: een fleecewikkelvestje, patroontje uit een oude Ottobre dat ik eens wilde proberen. Erg leuk om te maken, en door de kunstig ingezette raglanmouwen valt hij ook erg mooi. Eigenlijk wilde Anna hem ook versierd hebben, maar effen leek me handiger te combineren.

Tot slot voor Lot een recht-toe-recht-aan fleecetrui uit de categorie warm en makkelijk. Met een Ivo-ruitjes voorpand, toch nog!

dagwerk2

Een echte stapel!

antonia5

Van dat petrolkleurige velours is op de foto’s niets te bakken: met flits krijg je dit (veel te hard blauw), zonder flits wordt het veel te donker (ja, ook met witbalans-correctie! Boe-hoe! Wat doe ik fout?!?)

wikkelvestje

“Herzenswärmer” heten dergelijke wikkelvestjes in het Duits. Dit zou dan een “kuscheliges Herzenswärmer” zijn. Zeg nou zelf, dat klinkt toch veeeeeeel fijner dan een `knuffelzachte hartverwarmer’? ;-)

wikkelvestje2

Raglanmouwen. Leuk om te naaien als een patroon net even anders dan anders is!

fleecelottaimke

Toch nog ruitjes…

dagwerk

Alle foto’s met gecorrigeerde witbalans. Het rode fleece is wel aardig, maar het velours…!?!?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Uit de categorie: knuffelzacht en warm

 1. Nanne says:

  Hmm, ik vind een hartverwarmer ook leuk klinken hoor :)

  Tja, en kleur. Als de witbalans goed is (met papiertje, 18% grijs geloof ik toch? (ik gebruik zelf gewoon wit hoor) gedaan?), kan het natuurlijk weerkaatsing van de flits zijn.

  Ideen zo 123: indirect flitsen (via een plafond of muur is standaard, maar als je die kant niet op kan draaien kun je ook een diffuser maken van een wit papiertje voor de flitser. wat voor een onbody flitser goed werkt is een oldscool negatief-doosje (niet zo’n zwarte, ze waren ook in van dat witte spul), sleufje er in, en dan over de onbody flitser schuiven).
  Anders een lightbox maken ( http://www.studiolighting.net/homemade-light-box-for-product-photography/ )

 2. Marianne says:

  zonder flits…heule hoge ISO waarde?

 3. Marjolein says:

  leuke tips hier, voor het fotograferen van objecten.
  ook handig in de taarten-handel.

  En oh ja, ook leuke truien ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *