Uit de pijplijn deel 1: het Cakewalk-broekje

Het wordt tijd om de winterdingen-in-de-pijplijn eens uit die pijplijn te krijgen, zodat ik langzaam kan gaan denken aan het naaien van voorjaars- en zomercreaties. Wat lijkt dat nog absurd ver weg nu het nog volop winter is! En ik had nog zoveel meer willen doen voor deze winter… Maar de nieuwe lentestofjes zijn er al (hier, hier, …)! En menig naaister is al druk bezig met luchtige bloesjes, shirtjes en rokjes. Nu het zo lang en heftig winter is, zul je ook zien dat het `ineens’ onverwacht voorjaar gaat worden. Afronden dat winternaaien dus.

Allereerst maar de al geknipte stukken in elkaar zetten: te weten twee broeken (voor Lotta en Anna), een Amelie-tuniek uit fleece (voor Anna) en een wollen rok (voor mezelf). Eigenlijk zat er ook nog een winterjas voor Anna in de pijplijn (stof, band en voering in oktober al gekocht, maar nog niet geknipt), maar die mag daar voorlopig nog lekker blijven zitten. Ze past haar oude jas van vorig jaar nog, en het loont nu meer over een voorjaarsjas na te gaan denken! Winterrokjes voor Lot was ik ook nog van plan, maar met de sneeuw en vorst van de afgelopen maanden draagt ze amper dingen-met-maillot. Ook die mogen dus wachten tot de volgende winter…

De broek voor Lot als eerste dan maar. Hiervoor had ik de mooie stevige (jeansachtige) bedrukte Cakewalk-stof gebruikt die ik al een tijd heb liggen. Door de vrolijke kleuren heeft hij gelijk als voordeel dat hij ook als voorjaarsbroek ingezet kan worden (lijk ik ook gelijk wat minder achter te lopen ;-) ). Omdat de model Kim-broeken (deze en deze) Lotta in maat 98-104 nu perfect passen, nog een keer een Kim gemaakt. Zonder de roezels op het achterbeen, want daarvoor is de stof echt te stug. Maar wel met wat satijnband en ingezette stukjes petrol-kleurige ribfluweel om het allemaal wat speelser te maken. Mijn vingers jeuken om er een stel vrolijke voorjaarsshirtjes bij te gaan maken. Maar eerst die pijplijn leeg…

Hij paste precies! Lot en haar tweelingzusje poseren:

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Uit de pijplijn deel 1: het Cakewalk-broekje

  1. Marianne says:

    LEUKE BROEK! (en leuke Lot plaatjes met broek en tweelingzus)

  2. Marjolein says:

    Ik vind het echt SUPER leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *