De pijplijn is leeg!

Jeej! Na een paar avonden door buffelen is de pijplijn leeg! De broek die ik in oktober al voor Anna knipte, zit eindelijk in elkaar (en past precies… had niet langer moeten duren dus!). Het is dezelfde ribstof als deze voor Lot, maar dan in het rood-grijs. Perfect voor bij het rode wikkelvestje, de rood-grijze Amelie en de het rood-grijze shirt met Dala-paardje! Kan nu voorlopig geen rood-grijs meer zien…


Geen versierselen naast een klein stukje band langs de onderbenen en op het achterpand. Wel met alle toeters en bellen die bij het patroon horen: de roezels onderaan het achterbeen en de oprijgjes onderaan het voorbeen, voor- én achterzakken!


Tot slot een wollen lap (Oil*ly meen ik) in een simpel rokje voor mezelf omgezet. Ik vond het -ondanks de ruiten- zo’n mooie stof, door de combinatie van het groen, roze en rood. Het knippen en naaien viel echter niet mee. Het was een kleine lap, dus de panden en beleggen gingen er nét (niet) uit, ruimte om te spelen met de ruiten was er dus niet. De naaimachine had enorme moeite om door de (op sommige plekken extra) dikke lagen wollen stof te komen. Daardoor heb ik de rits in de zijnaad er 2 keer moeten uithalen (argh!!!) voor hij netjes zat. Een hele bevalling dus.

En wat blijkt? De gebruikte voeringstof voor de onderrok ritselt hinderlijk bij het lopen. En eigenlijk vind ik hem net 5 centimeter te lang. En de ruiten… mwah. Blijf er een tuttig gevoel bij houden. Ruiten zijn niet mijn ding zeg maar (vrij naar Paulien Cornelisse ;-) ).

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to De pijplijn is leeg!

 1. Nanne says:

  nouja, te lang lijkt me altijd nog beter dan te kort, tenminste, aan te lang is vast makkelijker iets te doen :

 2. Marjolein says:

  Tja.. wat zal ik zeggen over het rokje: ik begrijp je gevoel denk ik wel.

  En nu? OP NAAR DE LENTE!
  (toch? pijplijn leeg?)

 3. Marianne says:

  De jurkjes tijd gaat beginnen?
  Ik zal je straks ff mailen…heb zelfmaakjurkje besteld!
  hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *