Rompers!

Geen luiers zonder rompers natuurlijk, dat weet elke (poppen-)moeder. En uiteraard hadden Beebiejan en Medde nu wel luiers, maar nog geen rompers…

Maar: hoezee! Wat had ik vorige maand gevonden? Een heuse online romper tutorial!!! Net zoals ik het heerlijk vind bij wijze van voorpret de beschrijving bij naaipatronen te lezen, ben ik ook dol op het doornemen van dergelijke tutorials. Deze zag er zo aanlokkelijk uit, dat een-en-een al snel twee was: ook zonder romperkind in huis kun je best een reden vinden rompers naaien!

Rompers voor Medde en Beebiejan dus. Da’s wel een heel prematuur babymaatje (zo’n 32 cm zijn ze beiden), dus het patroontekenen heb ik alsnog uit de losse pols gedaan. Moeder Lotta had de stof uitgekozen: blauwgroene streepjes moesten het worden, voor beide kinderen. Aangezien ik te ongeduldig ben voor twee-keer-hetzelfde-naaien, besloot ik dat Medde toch echt liever stipjes wilde. Echt! Ternauwernood ging Lot akkoord… *pfjieuw*

Vervolgens moesten er volgens moeders Echte Knoopjes in het kruis komen. Dat zag ik niet zitten: veel te kwetsbaar voor poppenkleren en vooral de blauwgroene tricot was daar echt te dun voor. Al mijn overredingskracht moest ik in de strijd gooien om moeders te overtuigen dat klittenband best kon en ook Heel Echt was (ja, poppenkleren naaien voor een Eigenwijze Peuter Met Mening is geen sinecure!)

Enfin, de onderhandelingen achter de rug en de opdracht was duidelijk: twee `onesies’ dus. Het romper-naaien bleek net zo leuk als het er op de tutorial uitzag. Gelukkig waren zowel baby’s als moeder uiteindelijk ook tevreden: `Ik vind dat Medde zo vrolijk is met haar romper!’ En zo is het. Roze en blauw met witte stipjes en roze bandjes afgezet, wie wordt daar nou niet vrolijk van?

Nog een romper, iemand? :-)

Baby’s moet je heel stevig vasthouden. Dat je dan de rompers niet kan zien is bijzaak.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Rompers!

 1. Marjolein says:

  Heeft er nou nog niemand gereageerd op je oproep wie er nog rompers nodig heeft???
  haha, nee hoor, ik zal je niet lastig vallen..

  Marjolein

 2. Nanne says:

  Ik wou iets roepen over dat ze toch niet in mijn maat te knippen waren, maar ik weet nu al wat voor sint-kadootje ik dan ga krijgen, dus ik houd gewoon m’n mond :P

 3. carla says:

  wat schattig en vele male leuker dan wie ik heb gemaakt voor de pop.
  ( de eerste rompertjes van mijn dochtertje verkleind)

 4. Carolien says:

  Jeetje, wist niet dat je die ook zelf kon naaien! Grappig!
  Maar aangezien ik nog om kom in de rompers (en dan uiteraard die van de Hema hihihi) geen bestelling helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *