Geslaagd wanproduct

Vastbesloten was ik zaterdagochtend – alleen thuis met de kinderen- IETS te naaien en vooral ook AF te krijgen vandaag. Iets leuks, iets waar ik blij van zou kunnen worden, iets voor mezelf. Dit patroon had ik voor mezelf al tijden geleden bedacht, geknipt en de beschrijving bestudeerd. Dat moest hem worden!

Dus tussen het fruit en brood maken, het sussen van ruzies tussen de zussen (cq poppenmoeders, cq baby- en mamaegel), het vegen van peuterbillen en het wassen-hangen-afhalen van 7 wassen door, zat ik tussen de hut-van-3-doeken-en-alle-keukenstoelen en de 374 poppenbedjes die ons huis rijk is verbeten en in opperste concentratie aan Mijn Nieuwe Shirt te naaien.

Tja. Waar zal ik beginnen? Deze foto vat het verloop van de ochtend alvast goed samen:

Juist ja. Dit krijg je als je de (nog niet in de mouwnaad gesloten) mouwen aan elkaar vastzet en tegelijkertijd van het voor- en achterpand mouwen probeert te naaien. Laten we het erop houden dat de kinderen er weer een paar fijne scheldwoorden bij hebben geleerd :-)

Nog verbetener dan ik al was heb ik het hele geval losgetornd en opnieuw gespeld

* en tricot lostornen is vervelend, je kunt niet wat lostornen en dan een stukje trekken, want dan rekt de stof uit. Het moet echt draadje. voor. draadje. voor. draadje… en we weten allemaal hoe geduldig ik ben! *

Maar: Het Moest Af! Vandaag!

Restte nog alleen de zomen. Daarvoor had ik iets nieuws in gedachten en ook al gekocht: de tweelingnaald. Peperduur zijn die dingen, maar dan heb je ook wat! Een dubbele naald, om mooi gelijkmatig dubbel stiksel te kunnen maken zoals je in de zomen van tricotwerk ziet. Vol verwachting reeg ik de boel in, legde mijn proeflapje klaar…

* ja, u leest het goed! Een proeflapje… ik ben wel ongeduldig, maar niet helemaal dom! ;-) *

… en zou net Het Wonder Dat Tweelingnaald Heet gaan aanschouwen, toen ik in een fractie van een seconde besefte dat de machine nog op zigzaggen stond…. *KRAK* zei de dure tweelingnaald, nog voor hij zijn nut had kunnen bewijzen (want een tweelingnaald, die is uiteraard BREED, en om daarbij met wijdte 4 heen en weer te gaan zigzaggen is dan op z’n zachtst gezegd geen goed idee… ) Gelukkig had ik er nog een gekocht, dus in de herkansing ging het wel goed.

Hoe dom kun je zijn? Nou, nog veel dommer. Het leuke van kleren zelf naaien is namelijk, dat je vrij spel hebt in de keuze van de stof. Best slim zou het dan zijn VAN TE VOREN te kijken of de gekozen stof je ook daadwerkelijk staat

* heel veel meer dan de lap onder je kin houden voor de spiegel hoef je daar niet voor te doen… hoe moeilijk kan dat zijn? *

* zucht *

Prachtig stofje hoor, mooi zachtgrijs bezaaid met rozen en rode stipjes, maar mij staat het niet. Gevalletje `Jee Sas, ben je net ziek geweest?’ Bovendien staan de (perfect bijpassende, maar helaas geen garantie voor `mooi’) geruite stukjes op de armpanden gewoonweg Stom (- ik en ruiten, geen gelukkige combinatie, dat blijkt wel weer….-).

Voilà dus een shirt dat naast bloed, zweet en tranen, ook twee tweelingnaalden, heel veel lelijke woorden en bijna 2 meter stof kostte, mij prima past, als naaiproject ook (… uiteindelijk…) prima gelukt is, maar voor geen meter staat:

Boe-hoe-hoe! Kijk die mooie hals! Met plooitjes en raglanmouwen! En zelfgeknipt biaisband!

… maar zeg nou zelf: is dat een mooie tweelingnaaldnaad of niet? ;-)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Geslaagd wanproduct

 1. Marjolein says:

  Woorden schieten te kort.
  Wat moet ik zeggen? Balen? Naief? Onnozel? Ander shirtje eronder voor de juiste kleur? Het valt toch wel mee?

  NEE: mooie tweelingnaaldnaad!!

  Liefs
  Marjolein

 2. Ilse says:

  Tijd om een webshop te beginnen! Ben je hem zo kwijt ;-)

  En mamaegel is een raar woord.

 3. marianne says:

  ik lach niet… echt niet…

  vind jouw frustratieblogjes zooo leuk! beetje zwemles-deja vu: uit de categorie ‘alles gaat mis’. hhmm, wanneer begint lot met zwemmen? heb nu al voorpret

  maar nee, ik hoef niet te lachen (maar moet wel heeeeel hard mn best doen om mn lachen in te houden)

 4. Nanne says:

  Heb nog geen infofilmpje//info-gifje over de werking van een tweelingnaald kunnen vinden :(

  Ow, en ik grinnikte gewoon wel een beetje. :P

  @ilse: zet jij even een magento-tje op dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *