Opdracht voltooid! *pfieuw*

Jeej! De berg is verwerkt tot allerhande koninklijk verkleedspul. Het roze wollen jasje en het zwarte glimmende jasje maakte ik alleen maar kleiner (daarvoor is de paspop zoooo handig!). De roze linnen rok en de blauwe rok met lovertjes werden ook wat korter en kregen elastiek in de taille. Niet heel spannend naaiwerk dus.
Een leukere uitdaging was de prinsessenjurk van een glimmend rond tafellaken, een wollen truitje en een paar meter zilveren kerstversieringslint:


De andere helft van het tafellaken werd de bijpassende cape (ook te gebruiken als wikkelrok):

Het ecru-kleurige, met kraaltjes bezaaide gordijntje vroeg erom een trouwjurkje te worden. De stof was van zichzelf al `bruiloftachtig’ genoeg, dus het werd een relatief simpel jurkje (er gaat ook niet zoveel ingewikkelds uit een kleine meter…). Het leek me een mooie gelegenheid om het smocken eens uit te proberen! Een smockjurkje dus, voor de wat grotere kinderen ook makkelijk als lange rok te gebruiken:

Smocken deed ik niet op de ouderwetse manier, met duizenden steekjes, maar gewoon lui met een onderspoel vol elastisch draad. Daarna even met de strijkbout flink stomen et voilà! Het elastiek krimpt en je krijgt een prachtig smock-effect. Razendsnel en doodsimpel: d’r komen vast nog meer zomerjurkjes met deze techniek!

Uit een piepklein stukje identieke stof (maar dan in ‘t rood) ging net een koningsmanteltje:

De sluiting is nep: de knopen dienen alleen voor de sier, het gouden bandje sluit aan een kant heel simpel met klittenband.

Tot slot bleven er nog twee stukken gordijn-met-bloemen over. Met een beetje passen en meten net genoeg voor de Feliz feestjurk uit m’n boek. Om te tijd te doden tot we daadwerkelijk die uitnodiging voor een bruiloft krijgen, is het natuurlijk helemaal geen gek idee alvast een proef-versie van zo’n feestjurk te hebben genaaid. Een mens kan maar beter voorbereid zijn! :-).
Bovendien is de Feliz superromantisch met z’n onder- en bovenjurk, een wijde rok en veel plek voor roezels. Door wat slim extra elastiek in de rug en de strikbanden in te zetten heeft hij bovendien helemaal geen sluitingen: hij kan aan- en uit getrokken zonder de strik op de rug los te maken. Ideaal voor een verkleedjurk! Met het goudgebiesde kerstband versierde ik de achterkant en maakte ik nog `vleugelmouwtjes’ aan de schouderbanden:


Helemaal af zou hij geweest zijn met een riante roezel aan de onderkant van de onderjurk, maar daarvoor had ik helaas te weinig stof. Ben nu ook wel even helemaal klaar met al die glimmende, rafelende glibberstofjes in deftige tinten: ‘t wordt weer hoog tijd voor wat rood-roze-groen-blauw!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Opdracht voltooid! *pfieuw*

 1. Nanne says:

  Wow, wat een bult verkleedkleren! zOMG ;)

  Die rooie achtergrondmuur doet het trouwens goed als fotobackdrop !

 2. bettybruining says:

  geweldig. en dat naast al je andere “verplichtingen”.
  helemaal te gek

 3. marianne says:

  en voor wie was de trouw-hint???

 4. Mariska says:

  Hallo,

  Heb je een patroon van deze jurk ?

  vr. gr. Mariska

 5. Sas says:

  Dit is een Farbenmixpatroon, de Feliz: Feliz patroon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *